De Kerby

De Kerby
De naam Kerby is afgeleid van kerbstone oftewel stoeprand; het spelletje wat je met deze gekleurde Kerby’s kunt spelen!
Ken je het spel stoepranden nog? Het is een actief balspel waarbij je op de stoeprand probeert te mikken. Komt de bal terug dan win je punten, mis je de stoeprand dan is de bal voor de ander.
Veel kinderen kennen het niet meer terwijl het zo leuk is om te doen! Het is dan ook niet meer zo makkelijk om ergens te stoepranden, helaas is het tegenwoordig erg druk op straat waardoor er geen of geen veilige mogelijkheid is om te stoepranden.

Dankzij Kerby, de draagbare stoeprand, kun je overal stoepranden! Je hebt geen lege straat meer nodig. Je neemt de lichtgewicht stoeprand gemakkelijk overal mee naar toe:  de tuin, op straat, de sporthal, of een sportveld, een speelpleintje of bijvoorbeeld naar het strand tijdens vakantie.
Stoepranden is ook een geweldige activiteit voor op het schoolplein, kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang. Stoepranden is leuk voor iedereen!

De vorm van de Kerby is zo gemaakt dat het net een echte stoeprand is. Door een hoog opstaande rand met een vlak gedeelte waar je op staat krijg je het stoeprand effect. De Kerby is gemaakt van kunststof. De tegenstander aan de andere kant heeft ook een Kerby. Zo probeer je bij elkaar met de bal de rand van de Kerby te raken. Als dat lukt stuitert de bal omhoog, ren dan gauw naar voren om de bal te vangen! Hoe vaak kun jij de stoeprand raken?

De kleur van de Kerby varieert. In 2018 is het Nederlands Kampioenschap Stoepranden op oranje Kerby’s gespeeld, door duizenden deelnemers! Maar natuurlijk is hij in veel meer kleuren te verkrijgen. Kies jouw favoriete kleur en bestel de Kerby zodat je overal waar jij maar wilt kunt stoepranden. De Kerby stoeprand is geschikt voor alle ondergronden en is door zijn lichte gewicht makkelijk verplaatsbaar en mee te nemen!

Korfbal en de Kerby? Dat zijn 2 verschillende spellen, maar toch is het ook voor korfballers leuk en zelfs leerzaam om op de Kerby te spelen! Het lijkt een heel simpel spel en in de basis is het dat ook. Maar ondertussen oefen je balgevoel, reactievermogen en een beetje conditie! Door regelmatig een potje te stoepranden kun je variëren met balspel en toch een beetje bezig blijven met balgevoel.

Bestel dit leuke spel voor jong en oud bij ons voor een scherpe prijs!